جزوه کامل وبلاگ نویسی

آیکن –Favicon- وبلاگ یا سایت که ما در اینجا با نام نماد از آن یاد می‌کنیم، یک عکس کوچک است که در قسمت‌های مختلف مرورگر کاربر که معمولاً در بالای مرورگر است به نمایش در می‌آید. مثلاً حتماً به سایت‌های مختلف مراجعه کرده‌اید و دیدید که در سربرگ هر سایت باز شده در مرورگر، یک عکس کوچک هم نشان داده شده است. این همان نماد یا آیکن (Icon) است، که در اینجا به نحوه درج نماد برای وبلاگ اشاره می‌کنیم. 

در طراحی سایت هنگامی که می‌خواهید صفحات تارگاه خود را طراحی کنید، با قرار دادن یک کد ساده در قسمت سرصفحه صفحات سایت، می‌تواند این نماد را به تمامی صفحات خود اضافه کنید. در سرویس های وبلاگ دهی مانند بلاگفا یا پرشین بلاگ، شما صفحات سایت را به شکل قالب وبلاگ تغییر می‌دهید. یعنی تقریباً همان کنترل طراحی صفحات در دستان شما است.


آیکن –Favicon- وبلاگ یا سایت که ما در اینجا با نام نماد از آن یاد می‌کنیم، یک عکس کوچک است که در قسمت‌های مختلف مرورگر کاربر که معمولاً در بالای مرورگر است به نمایش در می‌آید. مثلاً حتماً به سایت‌های مختلف مراجعه کرده‌اید و دیدید که در سربرگ هر سایت باز شده در مرورگر، یک عکس کوچک هم نشان داده شده است. این همان نماد یا آیکن (Icon) است، که در اینجا به نحوه درج نماد برای وبلاگ اشاره می‌کنیم.
در طراحی سایت هنگامی که می‌خواهید صفحات تارگاه خود را طراحی کنید، با قرار دادن یک کد ساده در قسمت سرصفحه صفحات سایت، می‌تواند این نماد را به تمامی صفحات خود اضافه کنید. در سرویس های وبلاگ دهی مانند بلاگفا یا پرشین بلاگ، شما صفحات سایت را به شکل قالب وبلاگ تغییر می‌دهید. یعنی تقریباً همان کنترل طراحی صفحات در دستان شما است.

پس برای این که بتوانید یک نماد را برای وبلاگ خود قرار دهید، باید قالب وبلاگ خود را ویرایش نمایید. اگر هم کمی از کدنویسی HTML سر در بیاورید که خیلی خوب است. در غیر این صورت با آموزشی که در این نوشته نهفته است، به راحتی می‌توانید این کار را به شکلی ساده انجام دهید.
دقت کنید که اگر کد نماد را در قالب وبلاگ خود قرار ندهید، به صورت پیش فرض همان نماد سرویس وبلاگ دهی نشان داده می‌شود.
برای درج نماد برای وبلاگ، اولین کاری که باید انجام دهید، این است که عکسی را که می‌خواهید به عنوان نماد وبلاگ بکار ببرید، آماده کنید. این عکس باید به سبک PNG یا ICO باشد. یعنی پسوند عکس ها یکی از این دو مورد باشد. عمل ساخت نماد را با یکی از ویرایشگرهای ساده یا حرفه تصویر می‌توان انجام داد. مثلاً با فتوشاپ هم می‌توانید این نماد را بسازید، از برنامه Paint خود ویندوز هم می‌توانید استفاده کنید. اندازه تصویر حتماً باید ۱۶×۱۶ پیکسل باشد، که اندازه ای نسبتاً کوچک است، پس طراحی آن را با مشکل مواجه می‌کند که نیاز به دانستن نکات فنی است. ولی شما می‌توانید از پس آن برآیید.
برای ساخت نماد وبلاگ یا سایت، از سرویس های برخط اینترنت نظیر سایت هایی که اقدام به ساخت Favicon می‌کنند هم می‌توانید استفاده کنید. در این گونه موارد می‌توانید یک عکس بدهید، و نماد آماده شده خود را تحویل بگیرید، و یا همان جا اقدام به ساخت نماد وبلاگ یا سایت خود کنید.
خوب، حال که نماد شما آماده شد، آن را باید بروی یک فضای میزبانی بارگذاری کنید. اگر خودتان یک هاست یا میزبان دارید که هیچ، در غیر این صورت به سرویس های رایگان آپلود یا بارگذاری عکس بروید و عکس را در آنجا قرار دهید. فقط دقت داشته باشید که نشانی آن را حتماً یادداشت کنید و بردارید.
حالا باید نشانی عکس را در کد زیر قرار دهید و این کد را در قسمت سرصفحه کدهای قالب وبلاگ خود بگذارید. با انجام دادن این کار و بروز کردن قالب وبلاگ از قسمت مدیریت وبلاگ، نماد شما برای بازدیدکنندگان وبلاگ شما نمایان می‌گردد.
نشانی نماد وبلاگ" />
در کد بالا به جای عبارت “نشانی نماد وبلاگ” همان نشانی عکسی را که چند دقیقه پیش بروی اینترنت بارگذاری کرده بودید را جایگزین کنید. برای این که این کد کار کند، باید آن را در قسمت سرصفحه کدهای قالب قرار دهید، که این بخش از قالب از عبارت شروع می‌شود و به ختم می‌شود. پس از اینکه کدهای قالب را درون یک ویرایشگر متنی مانند Notepad باز کردید، این بخش قابل دیدن است.

نحوه درج لینک در نوشته بلاگفا
لینک ها رابطه های بین صفحات وب هستند. اگر شما یک سایت یا وبلاگ داشته باشید، حتماً تا به حال از آنها برای کشاندن بازدید کننده ها به صفحات و بخش های دیگر استفاده کرده اید. معادل فارسی لینک، پیوند است که در این مقاله به این نام ذکر می شود. پیوندهایی که بین مطالب قرار می گیرند بسیار کاری هستند و می توانید در نوشته های خود از آنها بهره ببرید. در این مقاله به نحوه درج لینک در نوشته بلاگفا اشاره می کنم.
برای درج پیوند باید وارد قسمت مدیریت وبلاگ خود در بلاگفا شده و از فهرست موجود در سمت راست بروی پست مطلب جدید کلیک کنید. که در اصل می خواهید یک نوشته در وبلاگ درج کنید و در آن پیوندی به قسمت دیگر وبلاگ بدهید. این کار را بروی نوشته هایی که قبلاً ارسال کردید هم می توانید انجام دهید و به اصطلاح آنها را ویرایش کنید.
پس شروع به نوشتن کنید و به اتمام مقوله نوشتن فکر کنید. حال که نوشته شما تکمیل شد، برای پیوند دار کردن یک قسمت از متن که در بخش ویرایش نوشته قرار دارد باید آن را انتخاب کنید. سپس بروی دکمه درج لینک که در بالای قسمت ویرایش مطلب است کلیک کنید. نماد آن یک کره سبز رنگ می باشد.
پس از کلیک بروی دکمه درج لینک، یک پنجره برایتان باز می شود که باید مشخصات پیوند را در آن وارد کنید که شکل و شمایل آن شبیه تصویر زیر است:

پنجره درج پیوند
کلاً بیش از سه مشخصه اصلی در این پنجره وجود ندارد که در بخش آدرس باید نشانی اینترنتی صفحه مقصد را وارد کنید. کلمه یا اصطلاحی که در بخش توضیح (Tooltip) وارد می کنید، توضیح پیوند است که کاربر با بردن موس بروی آن این نوشته برایش ظاهر می شود. بهتر است توضیحات تکمیلی و مرتبط پیوند را در اینجا وارد کنید.
نوع پنجره هم، نحوه باز شدن صفحه جدید را مشخص می کند که خود شامل گزینه های مختلفی است که در زیر به آنها اشاره می کنم: پنجره فعلی : با انتخاب آن، در پنجره جاری صفحه مقصد شما برای کاربر بارگذاری می شود.New window : در یک پنجره چدید صفحه مقصد باز می شود.Same frame : در همان قالب قبلی آدرس صفحه مقصد باز می شود.فریم والد : صفحه مقصد در قالب والد یا بالادستی باز می شود.غیره : با انتخاب این گزینه، یک جعبه برای شما باز می شود که نحوه باز شدن صفحه جدید را به صورت کد باید مشخص کنید، که نیاز به دانستن کدهای HTML دارید.
یک راهنمای کلی که برای انتخاب نوع پنجره باید مد نظر داشته باشید، این است که اگر صفحه مقصد بخشی از وبلاگ خودتان است، بهتر است در پنجره فعلی باز شود. ولی اگر صفحه مقصد یک صفحه از یک سایت دیگر است، New window را انتخاب کنید. این به این دلیل است که کاربر برای برگشتن به وبلاگ شما هنوز پنجره قبلی را باز نگه دارد.
اگر هم خواستید یک پیوند را حذف یا ویرایش کنید، باید بروی کلمه ای که پیوند است کلیک کرده، تا اشاره گر متن در آنجا ظاهر شود. سپس بروی همان دکمه درج لینک کلیک کنید تا همان پنجره برایتان باز گردد. حال به ویرایش پیوند بپردازید. اگر هم خواستید آن را حذف کنید باید آدرس و تمام مشخصات دیگر را پاک کنید.
گذاشتن موسیقی در وبلاگ
خیلی از عزیزان وبلاگ نویس دوست دارند که بازدیدکنندگان وبلاگشان زمانی که در حال خواندن مطلب هستند، بیکار ننشینند! و موسیقی هم گوش دهند. اینجاست که این مطلب به درد این عزیزان خواهد خورد. در این مبحث به نحوه گذاشتن موسیقی در وبلاگ می‌پردازیم که برای مخاطبین قابل پخش باشد. معمولاً برای اضافه کردن امکاناتی که به طور طبیعی در وبلاگ موجود نیست، باید از کدهای آماده‌ای استفاده کنیم که در اینترنت فتّ و فراوان است.
پس برای این منظور اول بهتر است که عبارت کد موسیقی یا کد آهنگ برای وبلاگ را در موتور جستجو وارد کنید و به صفحاتی که به شما پیشنهاد می‌شود وارد شوید. کدهایی که به شما داده می‌شود از نوع جاوا اسکریپت هستند و به همین دلیل هم باید در بخش‌هایی از قسمت مدیریت وبلاگ وارد کنید که مخصوص همین کار هستند.
به دلیل اینکه بسیاری از افراد با قرار دادن کدهای جاوا اسکریپت مخرب سعی در انجام اعمال غیر اخلافی دارند، سیستم‌های وبلاگ‌دهی پارسی معمولاً مکانی خاص را برای گذاشتن کدهای جاوا اسکریپت در نظر می‌گیرند که مدیریت بروی آنها به صورت ساده‌تری انجام گیرد. پس مثلاً در بلاگفا شما باید از فهرست سمت راست “تنظیمات و دیگر امکانات > کدها و جاوا اسکریپت‌های اخصاصی کاربر” را انتخاب کنید. در جعبه‌ای که برایتان باز می‌شود باید کد آهنگ را بچسبانید (بهترین کار استفاده از دستورات Copy و Paste است). در سرویس‌های دیگر هم همین گونه است و فقط باید بخش کدهای خاص کاربر را پیدا کنید که در قسمت‌های مربوط به همان سیستم وبلاگ دهی در سایت بلاگینگ توضیحاتش داده شده است.
کدهای مختلف، آهنگ‌های مختلفی را در هنگام بازدید از وبلاگ شما پخش می‌کنند؛ در اصل موسیقی را از یک مکان دیگر فراخوانی می‌کند. کاری که شما باید انجام دهید، کد آهنگ مورد نظر خود را پیدا کنید و به امکانات کد آن هم باید دقت کنید. برخی از کدها به کاربران وبلاگ شما این اجازه را می‌دهند که بروی پخش موسیقی کنترل داشته باشند. این مورد بسیار خوب است؛ گاهی ممکن است کاربر دوست نداشته باشد حواسش پرت شود و یا اصلاً از آن موسیقی خوشش نمی‌آید. اگر اهرم کنترل موسیقی را به وی ندهید، باعث می‌شود که دیگر به وبلاگ شما سر نزند، حتی اگر مطالب بسیار جذابی می‌نویسید. دقت کنید که در این روش گذاشتن آهنگ در وبلاگ، در تمامی صفحات وبلاگ موسیقی پخش خواهد شد.
پس یا می‌توانید پیش‌نمایش کد را مشاهده کرده که ببینید چگونه در وبلاگ شما دکمه‌های کنترل موسیقی ظاهر می‌شود، و یا یکبار آن را استفاده کرده و در ظاهر وبلاگ آن را مشاهده کنید. تا جای امکان دکمه‌های کنترلی در دسترس بازدیدکنندگان باشد تا مجبور نباشند زمان زیادی را صرف پیدا کردن آن کنند. معمولاً در جایی ظاهر می‌شود که کد در بین کدهای قالب شما وجود داشته باشد. می‌توانید آن را پیدا کنید، و برای جابجا کردن موارد اضافی وبلاگ آن را در یک مکان دیگر از کدهای قالب قرار دهید. ولی برای این که قالب خود را از دست ندهید، همیشه یک نسخه از آن را در اول کار کنار بگذارید.
توجه کنید که هر کدی را از منبع و سایت معتبر دریافت کنید، چرا که ممکن است به وبلاگ و کاربران وبلاگ شما صدمه وارد کند؛ مثلاً ویروسی را به رایانه کاربران وبلاگ شما وارد نماید.
تا جایی که امکان دارد از موسیقی در وبلاگ خود استفاده نکنید. این کار به معذب بودن بازدیدکنندگان کمک می‌کند. چرا که با سرعت پایین اینترنت در ایران، باز کردن صفحات عادی وبلاگ هم کار سختی است، چه برسد که فرد مورد نظر صبر کند تا فایل موسیقی هم برای او بارگذاری شود.
گذاشتن فیلم در وبلاگ برای دانلود
در نوشته های قبلی در مورد نحوه درج فیلم در وبلاگ صحبت کردیم و دانستیم که این کار با استفاده از قرار دادن کد فیلم پس از بارگذاری آن بروی اینترنت مقدور بود. اما شاید برخی از عزیزان خواسته باشند که پیوند دانلود یا بارگیری فیلم را در نوشته‌ی وبلاگ خود قرار دهند تا بازدید کننده بتواند فیلم را دریافت کرده و سر فرصت آن را تماشا کند. به همین منظور این نوشته را منتشر می‌کنیم. امیدواریم که پس از بتوانید از پس گذاشتن فیلم در وبلاگ برای دانلود برآیید.
در اینترنت برای انجام هر کاری راه‌های مختلفی وجود دارد که شما بسته به اینکه بخواهید هزینه کنید یا خیر، یا عوامل دیگر، می‌توانید از یکی از آنها استفاده کنید. قرار دادن پیوند دانلود ویدئو در وبلاگ هم به همین منوال است. در بهترین حالت می‌توانید فضایی را خریداری کنید، ویدئوهای خود را بروی آن فضا بارگذاری کنید و سپس نشانی ویدئو را که در نوشته‌ی وبلاگ بگذارید، بازدید کنندگان می‌توانند با کلیک بروی آن پیوند، ویدئوی مورد نظر را بارگیری نمایند. اما از آنجایی که برای استفاده از این گونه سرویس‌ها حداقل باید ماهیانه ۱۰ هزار تومان (البته فعلاً) بپردازید، برای یک وبلاگ نویس ساده به صرف نیست. این روش به درد کسانی می‌خورد که به صورت حرفه‌ای در حال خدمات رسانی در زمیهه فیلم و ویدئو هستند.
پس به سراغ جایگزین رایگان آن می‌رویم، چرا که برای ما ایرانی‌ها کوفت هم باشد مهم نیست، فقط مُفت باشد! ما برای گذاشتن فیلم در وبلاگ برای دانلود از دو سرویس معروف ایرانی یاد می‌کنیم که شما باید یکی از آنها را انتخاب کنید.
استفاده از آپارات
اول آپارات است که قبلاً با آن به صورت کامل آشنا شدید و حال می‌خواهیم به شیوه‌ی دیگری از آن استفاده نماییم. یعنی پس از این که فیلم را در آپارات بارگذاری کردیم، به صفحه‌ی مربوط به آن فیلم رفته و پیوند دانلود آن را برداشته و درون وبلاگ خود قرار می‌دهیم. شاید استفاده از این مورد بسیار مناسب باشد. پس اول وارد حساب خود در آپارات شوید؛ اگر هم هنوز حسابی را در این سامانه ایجاد نکرده‌اید می‌توانید یک حساب در آپارات بسازید. حال اقدام به قرار دادن فیلم در آپارات کنید.
فیلم شما در این سایت قرار گرفته و حال باید لینک دانلود آن را بردارید. پس به صفحه‌ی نمایش آن فیلم مراجعه کرده و سپس بروی دکمه‌ی دانلود این ویدئو که به رنگ سبز است، راست کلیک کنید. با این کار ما می‌خواهیم نشانی این پیوند را برداشته و در صفحه‌ای از وبلاگ‌مان قرار دهیم. پس از فهرستی که باز می‌شود، دستور Copy Link Location یا Copy Shortcut را انتخاب کنید. این دستور در مرورگرهای مختلف فرق می‌کند. پس باید موردی مشابه این موارد را انتخاب کنید که آدرس پیوند را در حافظه موقت رایانه شما ذخیره کند.

حالا به بخش مدیریت وبلاگ خود رفته و در یک مطلب جدید و یا حتی صفحات جداگانه وبلاگ، اقدام به گذاشتن فیلم در وبلاگ برای دانلود کنید. بدین صورت که آن پیوند را باید به یک عکس یا متن نسبت دهید. تا بازدید کننده با کلیک بروی آن، شروع به بارگیری فیلم مورد نظر کند. این بهترین روش برای گذاشتن لینک دانلود فیلم در وبلاگ است که به شما هم پیشنهاد می‌کنیم که از این روش استفاده کنید.
تمامی این مراحلی که گفته شد، جزئیات آن قبلاً در همین سایت تحت همین عناوین به صورت کامل و تصویری آموزش داده شده است. برای مراجعه به آن مقالات، کافی است که بروی پیوندی که در لابلای متن‌های همین صفحه است کلیک کنید.
استفاده از پرشین گیگ
پرشین گیگ نام سامانه‌ای است که به کاربران خود علاوه بر ساخت سایت و وبلاگ، اجازه درج انواع اقسام فایل و پرونده را بروی شبکه اینترنت، آن هم به صورت رایگان می‌دهد. شما تنها کاری که باید انجام دهید، اول یک حساب بسازید و یا وارد حساب خود در این سایت شده، و سپس در قسمت دلخواه خود اقدام به بارگذاری (آپلود) فیلم مورد نظر از روی رایانه بروی اینترنت کنید. پس از آن هم نشانی مورد نظر آن فیلم را برداشته و به طریقی که در بالا به آن اشاره شد، داخل نوشته‌ی وبلاگ گذاشته تا بازدیدکنندگان با کلیک بروی آن بتوانند فیلم را دانلود کنند.
البته به غیر از روش‌هایی که در بالا برای گذاشتن فیلم در وبلاگ برای دانلود گفته شد، بنا به نظر خود، می‌توانید از شیوه‌های گوناگون دیگری هم استفاده کنید. مثلاً شاید نام سایت‌هایی مثل ۴Shared یا RapidShare را شنیده باشید که کار آنها ذخیره کردن فایل‌های شما بروی اینترنت برای به اشتراک گذاری با دیگران است. یک نمونه‌ی آن این است که شما فیلم خود را در این گونه سایت‌ها بارگذاری می‌کنید؛ البته به مانند هر سرویس دیگری نیاز به ثبت نام دارید. سپس نشانی آن فیلم را در هر کجایی که می‌خواهید قرار می‌دهید، و یا به صورت مستقیم به فرد مورد نظر خود می‌دهید، تا او پرونده تصویری را بارگیری کنید.
اما باید گفت که روش استفاده از سایت آپارات به صورت مستقیم امکان دانلود فیلم را به شما می‌دهد. یعنی با یک کلیک فیلم به سادگی دانلود خواهد شد، که شاید در سرویس‌های دیگر این امکان وجود نداشته باشد.

تغییر سربرگ قالب وبلاگ

سربرگ یا Header همان تصویری است که در برخی وبلاگها آن را می بینید و معمولاً یک عکس بزرگ است که در بالای وبلاگ به نمایش در می آید. خیلی از اوقات زمانی که یک قالب را بروی وبلاگ خود نصب می کنید، وجود این نوع سربرگ به طریقی برای شما اجباری است و نمی توانید آن را عوض کنید. در این نوشته شیوه تغییر سربرگ قالب وبلاگ، به طوری که بتوان بروی تمامی قالب های سرویس های وبلاگ دهی وطنی اعمال نمود را می آموزید.
دقت کنید که این یک راهنمای کلی با توضیحاتی است که هر کسی که از هر نوع قالب استفاده می کند، بتواند از آن بهره ببرد. پس خیلی از مراحل آن به خلاقیت خود شما بستگی دارد.
اول از همه باید کدهای قالب وبلاگ خود را داشته باشید و در یک برنامه ویرایشگر متنی مانند Notepad خود ویندوز، آن را باز کنید. همانطور که می دانید قالب وبلاگ شما به صورت کد است. یعنی این کدها هستند که جایگاه یک عنصر در صفحات وبلاگ شما را مشخص می کنند. پس باید کد تعیین کننده جایگاه سربرگ وبلاگ را بیابید.
برای این کار با مرورگرتان به وبلاگ تان بروید و نشانی همان عکس سربرگ را بیابید. این کار بدین دلیل است که می خواهیم بعد از آن به دنبال کدی که عکس را به صفحه می آورد، در میان کدهای قالب وبلاگ بگردیم.
ولی خود پیدا کردن آدرس عکس سربرگ شاید برای مبتدی ها کار سختی باشد. تازه بسته به نوع مرورگر هم فرق می کند. ولی در کل به دو شیوه می توان آدرس عکس سربرگ را بدست آورید که هر دوی آنها در مرورگر Firefox بررسی خواهد شد. چون این مرورگر کار را بسیار ساده می کند.
اولین راه، راست کلیک بروی عکس و انتخاب دستور Veiw iamge info است. با اینکار یک پنجره برای شما باز می شود که تمامی اطلاعات مربوط به عکس را نشان می دهد. پس باید نشانی عکس را از آن بدست آورید، یعنی بروی نشانی آن در پنجره Page Info راست کلیک کنید و Copy را انتخاب کنید

ولی در برخی مواقع این کار جواب نمی دهد، پس باید به یک راه دیگر بپردازیم. اول باید همین پنجره Page Info را باز کنید. پس بروی یک مکان خالی از صفحه وبلاگ خودتان راست کلیک کنید و View page info را انتخاب کنید، در پنجره باز شده به سربرگ Media بروید و عکسی که قرار است نشانی آن را بردارید را از فهرستی که در بالای این پنجره وجود دارد انتخاب کنید و مانند مراحل قبل نشانی آن را کپی کنید. دقت کنید که با کلیک بروی یکی از نشانی های فهرست بالا، پیش نمایش آن در پایین دیده می شود.
حال که نشانی تصویر را برداشته اید، باید به کدهای قالبی که در ویرایشگر متنی باز کرده اید مراجعه کنید. همانطور که گفته شده می توانید کدهای قالبتان را در هر ویرایشگر متنی باز کنیدحالا باید به دنبال نشانی آن عکس سربرگ در بین کدهای قالب بگردید. برای اینکار از پنجره Find and Replace که با کلید های میانبر Ctrl+F قابل فراخوانی است، استفاده کنید. یعنی این پنجره را باز کنید و در جلوی عبارت Find What نشانی عکس را بچسبانید (Paste).
با فشردن کلید Enter از صفحه کلیک، شما باید آن نشانی را در بین کدهای قالب یافته باشید. که باید به شکل زیر باشد:
نشانی عکس" title="***" alt="***" />
یا
background-image: url("نشانی عکس")
در اینجا تنها کاری که باید انجام دهید این است که این نشانی را با نشانی عکس جدید جایگزین نمایید. یعنی عکس جدیدی را که می خواهید در سربرگ وبلاگ شما وجود داشته باشد را در یک فضایی از وب آپلود کرده و آدرس آن را در کدهای بالا به جای “نشانی عکس” وارد کنید. برای آپلود کردن عکس هم سرویس های زیادی در وب پیدا می شود که با یک جستجوی ساده می توانید به آنها برسید.

الان کار شما تمام است. می توانید قالب وبلاگ خود را بازسازی کنید و تغییرات را مشاهده کنید. ولی محدود مواقعی ممکن است که این روش برای شما کار نکند، یعنی عکس شما در یک پرونده Css خارجی باشد ویرایش آن دست شما نیست. اینجاست که باید به روش زیر عمل نمایید.
در مرحله اول باید Selector یا انتخابگر عنصر عکس سربرگ وبلاگ را بیابید. پس به سند کدهای قالب خود مراجعه کنید و در چند خط اول به دنبال یک همچین کدی بگردید. ممکن است اختلافاتی با این داشته باشد ولی ساختار اصلی آن بدین شکل است:
href="http://.../style.css" />
کاری که الان باید انجام دهید این است که نشانی ای که جلوی عبارت href نوشته شده و به .css ختم شده است را کپی کرده و در مرورگر خود به این نشانی بروید(باید به اینترنت وصل باشید).
سپس نشانی عکسی را که در اوایل کار به شیوه گفته شده بدست آوردید را در این صفحه تمام کد، که در مرورگر مشاهده می کنید با استفاده از دکمه های ترکیبی Ctrl+F پیدا کنید. تمام این کارها را برای پیدا کردن Selector سی اس اس انجام دادیم. حالا شما باید کل یک همچین عبارتی را که انتخابرگر آن به رنگ قرمز در مثال زیر نمایان است را بردارید، ما به این کد نیاز داریم.
#selector
{
background: url("نشانی عکسی که یافته اید");
width: 100%;
}
تمام کد بالا را که نشانی عکس در آن وجود داشت را برداشته و درون یک قطعه کد به شکل زیر بگذارید و آن را در بین کدهای قالب وبلاگ خود قرار دهید. دقت کنید که عبارت قرمز شده همراه با علامت های نقطه یا مربع قبل از آن است.

#selector
{background: url("نشانی عکس جدید سربرگ");}

عبارت “نشانی عکس جدید سربرگ” را با نشانی عکسی که جدیداً می خواهید در سربرگ قرار دهید جایگزین کنید. همانطور که قبلاً هم گفته شد، اول باید عکس جدید را بروی فضایی از اینترنت بارگذاری کنید. یک نکته دیگر این است که اگر از قبل در بین کدهای قالب وبلاگ خود برچسب وجود داشت، فقط باید کد قبلی را مستقیماً در این برچسب قرار دهید. یعنی نیازی به نوشته دوباره این برچسب نیست.
حال که قطعه کد را در بین کدهای قالب خود اضافه کرده اید، می توانید قالب وبلاگ خود را بروز کنید و تغییرات را مشاهده کنید.
گفته های این نوشته در اصل مربوط به کدنویسی طراحی سایت و وبلاگ بود که به HTML و CSS اشاره داشت. عزیزانی که با اینها آشنا هستند می دانند که منظور و مقصود نویسنده چه بود. اگر می خواستم به زبان فنی توضیح دهم، مطمئناً بسیاری از افراد تازه کار سر در نمی آورند که متضاد با هدف مقاله که آموزش برای مبتدی هاست، بود.
ولی نکاتی که ممکن است در حین انجام این کار به شما کمک کنند: اگر کدهای فوق به درستی نشان داده نمی شوند، حتماً آنها را به طور کامل در یک برنامه ویرایشگر متنی رونوشت (Copy) کنید و سپس کاری را که گفته شده بروی آنها انجام دهید. ممکن است در مرورگر به درستی نشان داده نشوند.حتماً قبل از اعمال این گونه تغییرات از قالب اصلی وبلاگ خود یک نسخه پشتیبان کنار بگذارید، تا نسخه اصلی دچار مشکل نشود.عکسی را که می خواهید در سربرگ یا هدر (Header) وبلاگ خود جایگزین نمایید را حتماً در ابتدا از نظر اندازه و ابعاد متناسب با موقعیت آن درآورید. بهترین کار این است که هم اندازه تصویر قبلی باشد که از پنجره Page Info که در ابتدای مطلب گفته شده اندازه عکس اصلی قابل دسترس است.ار مروگر فایرفاکس برای اهداف مختلف خود استفاده کنید که هم از نظر گشت و گذار در وب و هم از نظر طراحی و ویرایش سایت یا وبلاگ، ابزار های فراوانی را در کنار سرعت و امنیت بیشتر، به شما هدیه می دهد.
ساخت آنلاین نماد برای وبلاگ
در نوشته قبلی به طریقه ساخت و جاگذاری یک نماد یا Favicon برای وبلاگ هایی که امکان تغییر قالب هایشان را می‌دهند، اشاره کردیم. یکی از مراحل درج نماد برای وبلاگ ساخت آن با یکی از نرم‌افزارهای ویرایش تصویر بود که به شیوه آن به صورت جزئی اشاره نکردیم، که این جزء مهارت‌های گرافیکی شما است. ولی در این نوشته به طریقه ساخت یک تصویر برای استفاده به عنوان Favicon با استفاده از سرویس های آنلاین اشاره می‌کنیم.
سرویس ها و سایت های بسیاری وجود دارند که به صورت برخط اقدام به ساخت یک تصویر برای جاگذاری در وبلاگ یا سایت به عنوان نماد را می‌کنند. یعنی شما با ابزارهایی که ‌این‌گونه سرویس‌ها به در اختیار شما قرار می‌دهند، اقدام به طراحی آن نماد می‌کنید و پس از اتمام کار، آن نماد را که به صورت یک تصویر کوچک با پسوند ico. است را بارگیری می‌کنید. سپس بقیه مراحل برای قرار دادن آن در وبلاگ را پی می‌گیرید.
برخی از این سرویس‌ها با ابزارهای نقاشی که در اختیار شما قرار می‌دهند، دست شما را در ساخت یک نماد جذاب باز می‌گذارند. ولی یک راه دیگر برای ساخت نماد استفاده از تصاویر آماده است. یعنی شما یک عکس را به برنامه برخط می‌دهید و همان را تبدیل به یک نماد با مشخصات مورد نیاز می‌کنید، سپس آن را بارگیری می‌کنید.
در ادامه به برخی از این سامانه های برخط برای ساخت نماد اشاره می کنیم:
www.favicon.cc : سایت fvaicon.cc یکی از معروفترین این سامانه ها است که به شما یک ابزار بسیار کاملی را می‌دهد تا بوسیله آنها بتوانید نماد سایت یا وبلاگ خود را طراحی نمایید.

در صفحه اصلی این سایت شما فوراً می‌توانید مبادرت به ساخت نماد کنید. از سمت راست بروی رنگ مد نظر خود کلیک کنید و آن را انتخاب نمایید، سپس با کشیدن مداد بروی بوم نقاشی طرح خود را خلق کنید. به علاوه از قسمت سمت راست با کلیک بروی دکمه Import Image می‌توانید یک عکس را برای ساخت نماد از روی آن وارد برنامه کنید.
همین‌طور که در حال کار کردن بروی نماد خود هستید، پیش‌نمایش آن را هم در سربرگ خود صفحه، و هم در بخش پایینی صفحه می‌توانید ببینید، که شما را از نتیجه کار آگاه می‌کند. همچنین در این سایت شما از نمادهایی که دیگران ساخته‌اند هم می‌توانید استفاده کنید. برای این کار از جعبه Tag Cloud پایین صفحه یک موضوع را انتخاب کنید. در نهایت هم از جعبه Preview بروی دکمه Download Favicon کلیک کنید تا نماد شما به دست شما برسد.
www.favicon.co.uk : این سایت هم به شما این امکان را می‌دهد که فقط از عکس هایی که بارگذاری می‌کنید، یک نماد بدست آورید. برای این منظور باید بروی دکمه Choose file که در وسط صفحه قرار دارد کلیک کنید، سپس عکس مورد نظر خود را از روی رایانه انتخاب کنید. حال بروی دکمه Genarate Favicon برای ساخت نماد کلیک کنید. همچنین از مجموعه‌ای که خود سایت در اختیار شما قرار می‌دهد هم می‌توان استفاده کرد. برای اینکار از نوار سمت چپ بروی دکمه Favicon Gallery کلیک کنید.

www.favicongenerator.com : این سایت هم تقریباً مثل مورد قبلی است، فقط ظاهر آن کمی متفاوت است. در اینجا هم شما باید عکس خود را با استفاده از دکمه Choose file بارگذاری کنید، و سپس بروی دکمه Generate favicon ضربه بزنید.

این هم از ساخت آنلاین نماد برای وبلاگ که با استفاده از سه سرویس نمونه انجام شد. برای یافتن شیوه‌های دیگر ساخت نماد می‌توانید در موتور جستجو بگردید.
تغییر نام وبلاگ در بلاگفا
نام وبلاگ معرف فعالیتی است که شما در وبلاگ خود انجام می دهید، که باید کاملاً متناسب با محتوای تمام صفحات باشد. یعنی نامی که انتخاب می کنید کاملاً حرفه ای، و موضوع وبلاگ را محدودتر کنید تا نام وبلاگ شما به تمام صفحات مربوط باشد.
به این دلیل نام وبلاگ مهم است، که در عنوان همۀ صفحات دیده می شود و برای رتبه بندی تارگاه شما در موتور جستجو نقشی بسیار اساسی دارد. از این جهت شاید تا به حال متوجه این موضوع شدید که نامی که قبلاً انتخاب کرده اید، اصلاً مناسب نبوده و حال می خواهید آن را تغییر دهید.
برای تغییر نام وبلاگ در بلاگفا راهکاری بسیار ساده پیش رو دارید. ولی همین راهکار ساده نباید باعث شود که مرتب نام وبلاگتان را عوض کنید. چون این کار به سابقه و کیفیت پایگاه ضرر می زند. پس یکبار برای همیشه یک تصمیم درست بگیرید و تا آخر از مزایای آن بهره مند شوید.

تغییر نام وبلاگ
جهت تغییر نام وبلاگ بلاگفا باید به قسمت مدیریت وارد شده و از آنجا به بخش تنظیمات وبلاگ بروید. در صفحه ای که برایتان باز می شود نام جدید را در قسمت عنوان وبلاگ وارد کنید و دکمه ذخیره تغییرات را در پایین صفحه بفشارید. این تمام کاری بود که برای تغییر نام وبلاگ در بلاگفا باید انجام می دادید.

تنظیمات وبلاگ برای تغییر نام وبلاگ در بلاگفا
ولی نکاتی که می بایست در هنگام انتخاب نام وبلاگ در نظر بگیرید، عبارتست از: انتخاب یک نام کوتاه.انتخاب یک نام مرتبط با یک موضوع تخصصی.نامی را انتخاب کنید که حداکثر جستجو را در موتور جستجو داشته باشد، البته با توجه به میزان رقابت.حتماً کلمات کلیدی وبلاگ را در بر بگیرد.تغییر نام وبلاگ را حدالامکان در اوایل راه اندازی وبلاگ انجام دهید.
برگرداندن رمز عبور فراموش شده وبلاگ
خیلی از اوقات ممکن است پیش آید که رمز عبور یک حساب در یک سایت اینترنتی را گم کرده‌اید. یکی از این حساب‌ها، حساب مدیریت وبلاگ شماست. اگر رمز عبور ورود به آن را گم کنید، باید چکار کنید؟ یک استاندارد در مورد گم کردن رمز عبور وجود دارد که تمامی سایت‌های اینترنتی از آن پشتیبانی می‌کنند و آن ارسال مجدد رمز عبور شما به نشانی رایانامه‌ی شماست. در این گونه موارد فقط باید یک درخواست بدهید و سپس رمز خود را بوسیله پیوندی که با ایمیل برای شما ارسال شده است، تغییر دهید.
بدین منظور معمولاً در صفحه‌ی ورود به حساب کاربری خود پیوندی وجود دارد به نام: فراموشی رمز عبور که زمانیکه بروی آن کلیک می‌کنید، مراحل بازگردانی رمز شما شروع می‌شود. مهم نیست که در چه سرویس وبلاگ دهی، وبلاگ دارید. مهم این است که به صفحه ورود کاربران بروید و بروی چنین پیوندی کلیک کنید. در بلاگفا شما با گزینه‌ای به نام” ارسال مجدد کلمه عبور به ایمیل” مواجه هستید.

با انتخاب گزینه ارسال مجدد کلمه عبور به ایمیل رمز خود را بازیابی کنید.
پس از آن در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود باید اطلاعاتی که از شما خواسته می‌شود را پر کنید. مثلاً در بلاگفا از شما نام کاربری و ایمیل خصوصی شما را خواستار است. پس از آن خواهید دید که با کلیک بروی “ارسال کلمه عبور” نحوه تغییر رمز عبور وبلاگ شما برایتان ایمیل می‌شود.

پر کردن اطلاعات خواسته شده

ارسال یک نامه برای تغییر رمز عبور وبلاگ
حال باید به ایمیل خود مراجعه نمایید و با کلیک بروی پیوندی که درون متن نامه گنجانده شده است، به صفحه‌ای هدایت شوید که در آنجا باید رمز جدید را دوبار وارد کنید. پس از آن هم با کلیک بروی دکمه‌ی تغییر کلمه عبور، رمز وبلاگ شما عوض می‌شود و می‌توانید با رمز جدید به ویلاگ خود وارد شوید.
نامه‌ای که از طرف بلاگفا برای تغییر رمز عبور برای شما ارسال می‌شود، فقط ۱۲ ساعت معتبر است و پس از آن باطل می‌شود و برای تغییر رمز عبور فراموش شده باید دوباره مراحل را پی بگیرید. مراحل کار در دیگر سایت‌هایی که رمز خود را فراموش کرده‌اید شبیه این مورد است.
کد انتقال آدرس وبلاگ به آدرس دیگر
حتماً شده که خواسته باشید یک وبلاگ را به پایگاهی دیگر Redirect یا دوباره آدرس‌دهی کنید. به این معنی که زمانی که بازدید کنندگان وارد وبلاگ اولی شدند، به صورت خودکار به یک سایت دیگر هدایت شوند؛ یعنی مجبور باشند که از دروازه وبلاگ اول شما بگذرند و وارد سایت یا وبلاگ دوم شوند. برای این کار حتماً شما باید مدیریت وبلاگ اولی را به دست داشته باشید. یعنی اگر از یکی خوشتان نمی‌آید و می‌خواهید وبلاگ او را خراب کنید، نمی‌توانید چنین کاری را انجام دهید. ولی پایگاه دومی که شما می‌خواهید وبلاگتان به آنجا منتقل شود، فرق نمی‌کند که مال شما باشد یا کس دیگر. بدین منظور باید از یک قطعه کد و کمی خلاقیت استفاده کنید که ما در این نوشته کد انتقال آدرس وبلاگ را همراه با توضیحات کامل به شما تقدیم می‌کنیم.
یکی از موارد استفاده این کد، زمانی است که شما سرویس دهنده‌ی وبلاگتان را کلاً عوض کرده‌اید و می‌خواهید بازدید کنندگان شما به صورت خودکار به نشانی جدید وبلاگ هدایت شوند. البته نحوه آدرس دهی درستِ این نمونه این است که صفحه به صفحه انتقال را انجام دهید؛ یعنی اگر در وبلاگ قدیمی یک مطلب در مورد فوتبال نوشته‌اید، باید به مطلبی با همین عنوان به وبلاگ جدید منتقل شود. نه اینکه تمامی صفحات وبلاگ قدیمی به صفحه‌ی اصلی وبلاگ جدید منتقل شود. ولی مشکلی که وجود دارد این است که در سرویس‌های وبلاگ دهی کاری به جز استفاده از روش دوم، که چندان خوش آیند نیست، از دستمان بر نمی‌آید و به اصطلاح همین هم نعمت است.

برای این منظور ما از یک قطعه کد استفاده می‌کنیم که باید در بخش Head کد قالب خود قرار دهید. البته انواع و اقسام این نوع کد وجود دارد که باید ببینید که کدامیک از آنها بروی وبلاگ شما کار می‌کند. به احتمال زیاد روش های اول و دوم کار نخواهند کرد، ولی در ترفند سوم شما به احتمال ۹۹% می‌توانید انتقال آدرس وبلاگ را انجام دهید. استفاده از برچسب refresh در HTML برای انتقال آدرس وبلاگ
اولین موردی که برای باز فراخوانی یک صفحه به صفحه‌ی دیگر به ذهن می‌رسد، استفاده از برچسب Refresh است که مثل بقیه‌ی برچسب‌های HTML موجود در قالب، باید در صفحه ویرایش قالب، در بین برچسب‌های head، آن را قرار دهید. این کار معروفترین کار است که می‌توانید برای انتقال آدرس یک سایت یا وبلاگ انجام دهید. اما مشکلی وجود دارد که بیشتر سرویس دهنده‌گان وبلاگ، اجازه استفاده از این برچسب را به شما نمی‌دهند. بدین دلیل که شاید شما با این کار می‌خواهید بازدید یک سایت یا وبلاگ دیگر را بالا ببرید و مضرراتی هم متوجه سرویس دهنده است. ای کد به قرار زیر است:
meta http-equiv="refresh" content="0;url=http://bloging.ir" >
فقط باید در کد بالا، نشانی سایت مقصد را با http://bloging.ir عوض کنید. خوب، همانطور که گفته شد در بلاگفا و دیگر سرویس‌های وبلاگ دهی این کد کار نمی‌کند. ولی امتحان کردن آن در دیگر سرویس‌ها که نمی‌دانید وضعیت پشتیبانی آنها چگونه است ضرری ندارد. استفاده از جاوا اسکریپت برای انتقال آدرس وبلاگ
دومین استفاده از یک کد جاوا اسکریپ است که در زیر آن را مشاهده می‌کنید:
script type="text/javascript" language="javascript" >
document.location.href=http://bloging.ir;
script>
در این کد هم باید به جای http://bloging.ir از آدرس صفحه‌ی مقصد مد نظر خود استفاده کنید. فقط باز اینجا هم مشکلی است که بلاگفا و پرشین بلاگ و دیگر سرویس‌ها، به عبارت location در این کد حساس هستند و از آن صرف نظر می‌کنند. پس از این کد هم برای ریدایرکت کردن صفحات وبلاگ به یک سایت دیگر شاید نتوان استفاده کرد.
قرار دادن کد جاوا اسکریپت در بخش head کدهای قالب استفاده از جاوا اسکریپت خارجی برای انتقال آدرس وبلاگ
این روش، نوع دیگری از روش دوم است که این بار ما از یک فایل خارجی استفاده می‌کنیم که دارای دستور مورد نظر ما برای Redirect کردن نشانی تمامی صفحات وبلاگ به یک آدرس دیگر است. به احتمال ۹۹% این روش برای شما کار خواهد کرد. اما کمی دردسر بیشتری دارد.
در اولین کار شما باید یک عدد پرونده یا فایل جدید بسازید، و کد زیر را درون آن قرار دهید. برای این کار هم نرم افزار Notepad را باز کرده و سپس آن را با پسوند .js ذخیره کنید (اول نقطه سپس js).
document.location.href="http://bloging.ir"
نشانی مد نظر خود را با http://bloging.ir تعویض کنید و فایل را در یک مکانی از وب آپلود یا بارگذاری کنید. بهترین مورد استفاده از سرویس‌هایی مثل persiangig.com است. دقت کنید که این فایل را نباید برای دانلود کردن آپلود کنید. یعنی با وارد کردن نشانی پرونده باید به صورت مستقیم به دستورات داخل سند دسترسی داشته باشید. اگر هاست شخصی دارید، بهتر است از آن استفاده کنید.
سپس کد زیر را در بخش head قالب خود قرار داده و عبارت “نشانی اینترنتی پرونده” را با نشانی فایلی که آپلود کرده‌اید جایگزین کنید.
script type="text/javascript" language="javascript" src="نشانی پرونده جاوااسکریپت" > script>
این روش به احتمال زیاد کار خواهد کرد و به سادگی می‌توانید انتقال آدرس وبلاگ به آدرس دیگر انجام دهید. اما نکاتی می‌ماند که در ادامه متذکر می‌شویم.
دقت کنید که با استفاده از این کد در وبلاگ، موتور جستجو مخصوصاً گوگل به این کار شما بدبین شده و اعتماد او نسبت به شما کم خواهد شد. پس دقت کنید که اگر چاره‌ای جز این کار نداشتید، از کد انتقال آدرس وبلاگ استفاده کنید.

اتصال دامنه به وبلاگ در بلاگفا
آدرس یک پایگاه اینترنتی یکی از مهمترین اصول موفقیت آن پایگاه را بازی می کند. معمولاً افراد آدرس هایی که به صورت زیر دامنه هستند را وبلاگ، و پایگاه هایی که دارای یک آدرس منحصر به فرد و مستقل هستند را سایت می نامند. ولی این دسته بندی برای نام گذاری سایت یا وبلاگ چندان مناسب نیست، به عنوان مثال وبلاگ هایی هستند که دارای یک آدرس مستقل هستند و نه زیر دامنه. برای اینکه وبلاگ شما هم به این صورت درآید، باید از ویژگی اتصال دامنه به وبلاگ در بلاگفا یا هر سرویس وبلاگ دهی دیگر استفاده کنید.
دامنه چیست؟ اول بهتر است که به این سوال جواب بدهیم. دامنه همان آدرس یک پایگاه اینترنتی است که به صورت منحصر به فرد بروی شبکه اینترنت قرار گرفته است. کلمه دامنه از اصطلاح لاتین آن یعنی Domain گرفته شده است. تمامی سایتها برای خود یک دامنه اختصاصی دارند که در ابتدا آن را برای خود به ثبت رسانده اند. برای این که شما هم یک دامنه را به وبلاگ خود متصل کنید، ابتدا باید آن را به ثبت برسانید.
شرکت ها و سایت های زیادی هستند که با کمترین هزینه کار ثبت دامنه را برای شما انجام می دهند، که اگر پسوند دامنه شما .ir باشد، هزینه آن سالیانه بیشتر از ۵ هزار تومان نمی شود. اول باید دامنه را انتخاب کنید و ببینید که آن دامنه توسط فرد دیگری به ثبت نرسیده باشد. برای این کار هم می توانید از ابزار هایی که اینگونه سایت ها برای جست و جوی نام دامنه به شما می دهند استفاده کنید. پس دامنه مورد نظر خود را در جعبه جست و جوی دامنه بنویسید و پسوند آن را هم انتخاب کنید و بروی دکمه جست و جو کلیک کنید، اگر آن نام تا به حال ثبت نشده باشد، شما می توانید آن را برای خود به ثبت برسانید.
پس از آنکه از مرحله ثبت کردن دامنه عبور کردید، حال وقت آن است که DNS های دامنه تان را به موارد گفته شده در بلاگفا تغییر دهید:
NS20.OURIRAN.NET NS21.OURIRAN.NET
برای تغییر دی ان اس ها شما باید تنظیمات دامنه را بسته به نوع پسوند انجام دهید. ولی اگر دامنه شما با پسوند IR بود، باید به سایت NIC.ir مراجعه کرده و از پنل کاربردی خود اقدام به تنظیم DNS های دامنه به موارد گفته شده کنید. اگر اطلاعات مورد نیاز برای ورود به پنل کاربری در سایت nic.ir را ندارید، با سایتی که برای شما دامنه را ثبت کرده است تماس بگیرید.

اتصال دامنه به وبلاگ در بلاگفا
پس از تنظیم DNS های دامنه، حال وقت آن است که صفحه تنظیمات دامنه در قسمت مدیریت وبلاگ را کامل کنید. پس از ورود به قسمت مدیریت وبلاگ در بلاگفا، از نوار کناری بروی دیگر امکانات و سپس بروی دکمه اتصال دامنه به وبلاگ کلیک کنید. در صفحه ای که برای شما باز می شود باید اطلاعات را مطابق راهنمای زیر تکمیل کنید:

صفحه اتصال دامنه به وبلاگ در بلاگفا
1- در این بخش آدرس دامنه ای که آن را ثبت کرده اید را وارد کنید. دقت کنید که دی ان های دامنه را تنظیم کرده باشید.
۲- اگر دامنه به نام شما ثبت شده است، نام خودتان را بنویسید، در غیر این صورت نام صاحب دامنه را در این بخش وارد کنید.
۳ و ۴- در قسمت های سوم و چهارم تلفن و رایانامه مالک دامنه را وارد کنید.
۵- در انتها هم بروی درج اطلاعات دامنه جدید کلیک کنید. با اقداماتی که انجام دادید، اطلاعات شما بررسی شده و طی مدتی به وبلاگ شما متصل می شود. پس از این شما می توانید با آدرسی که به وبلاگ متصل کردید، به بازدید کنندگان خود خدمات دهی کنید.